Bugün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Başbakan Sayın Ünal Üstel ile bir araya geldik. KKTC makamları ile ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk, ortak projelerimizi değerlendirdik. Sonrasında Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle, Güzelyurt’umuzda Türkiye ile KKTC’nin ezeli gönül birlikteliğinin yansıdığı iftar soframızda KKTC’li kardeşlerimizle bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde KKTC hükümeti ile birlikte; ilk etapta Pamuklu Devlet Hastanesi projesine, Lapta Sağlık Ocağına ve Maraş Sağlık Merkezi projelerine hızlıca başlayacak ve bunları 2024 yılında tamamlayacağız. Başta narenciye ve enginar olmak üzere KKTC’nin ihracatında önemli payı olan ürünlerin depolanmasına yönelik toplamda yaklaşık 40.000 tonluk soğuk hava deposu ve bunun yanında meyve suyu sıkım tesisinden oluşacak entegre bir tesisin yapımına da başlayacağız. Anavatan ve garantör devlet olarak, Kıbrıs Türkü’nün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları her daim desteklemeye devam edeceğiz.