Akademik Standartlar Hiçe Sayılıyor

Bazı yükseköğretim kurumlarında ciddi usulsüzlükler yaşandığı iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, akademik unvanı ve yetkinliği bulunmayan kişilerin ders verdiği, yönetimlerin bu sürece göz yumduğu ve öğrencilerin bu şekilde mezun edildiği öne sürülüyor.

Mezunlar Yetkinlik Dışı Çalışıyor

İddialara göre, mezun edilen öğrencilerin önemli bir kısmı, lisansüstü eğitim almadan alanlarında profesyonel hizmet vermeye başladı. Hem online hem de yüz yüze yürütülen bu faaliyetler, etik ve akademik standartların ihlali olarak görülüyor.
Uzmanlardan YÖDAK’a Çağrı

Uzmanlar, yaşananları “hukuki ve etik açıdan ciddi bir tehlike” olarak değerlendiriyor. Yetkinliği olmayan kişilerin ders vermesi, yönetimlerin buna göz yumması ve mezunların lisansüstü eğitim olmaksızın profesyonel hizmet sunmasının toplum sağlığı için büyük risk oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Uzmanların çağrısı açık: Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) yalnızca tek bir bölüm ya da alanı değil, tüm bölümlerde öğretim kadrosu, müfredat ve mezuniyet süreçlerini kapsayan kapsamlı bir denetime acilen başlamalı.