Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), nefes olduğu Lefkoşa Arabahmet bölgesinde, sosyal sorumluluk projeleriyle, bölge insanına katkı sağlamayı da sürdürüyor. KAÜ’nün; bu çerçevede, komşu okul Arabahmet İlkokulu’yla işbirliğinde, bölgenin ihtiyaçlarına yönelikverdiği kurslar tamamlandı ve başarılı olanlara belgeleri KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker tarafından verildi. Arabahmet İlkokulu velilerine haftanın belirli günlerinde, gönüllü hocalar tarafından verilen okuma-yazma ve İngilizce kursları meyvesini verdi.  Kursta başarı gösterenler için bugün KAÜ’de bir sertifika töreni düzenlendi.

ÖZGÖKER: İKİ BİNAYI DAHA BÜNYEMİZİ KATTIK… KATKILARIMIZ SÜRECEK

KAÜ Rektörü Prof. Dr. UğurÖzgökertörende bir açıklama yaparak, geçen hafta belediyeden iki bina daha alındığı haberini verdi ve bunlardan birinin, seramik, heykel, ağaç işçiliği vs. atölyesi diğerinin Güzel Sanatlar Fakültesi  olarak kullanılacağını kaydetti. Özgöker, KAÜ olarak sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceklerini de vurguladı ve “Bölgeye katkılarımız sürecek” dedi.

SAYDAM: BÜYÜK BİR KAZANIM…

Törende bir konuşma yapan KAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Serdar Saydam, bölgede sosyal sorumluluk projeleri kapsamında,  yetişkinler için kurs düzenlediklerini söyleyerek, KAÜ’nünArabahmetİlkokulu veLefkoşa Başkent Lions Kulübü ile işbirliğinde gönüllü velilerin tespit edilerek bu kursların verildiğini söyledi. Saydam, “Bu kurslar bölge insanı için büyük bir kazanımdır. Önümüzdekidönemde de bu kurslara devam etmeyi planlıyoruz. KAÜ olarak bu kursların gerçekleşmesine katkı koyan emekli öğretmenlerimize, maddi katkı beklemeden özveri ile çalıştıkları için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı ve başarı gösterenleri de tebrik etti.

ERTUĞRULOĞLU: SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

KAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu ise, bölgede bir çok sosyal  sorumlulukprojesi üstlendiklerine vurgu yaparak,  özellikle Lefkoşa surlariçi kadınlarına ve ailelerine  katkı koymak amacında olduklarını dile getirdi. Ertuğruloğlu, önümüzdeki eğitim döneminde de bu kurslara devam etmek istediklerini belirterek, “KAÜ- SEM çatısı altında mevcut kurslarımız devam etmektedir. Ancak gönüllü hocalarımızla ücretsiz olarak verdiğimiz bu kursların misyonumuz doğrultusunda bizim için önemi büyüktür. Bu nedenle bu projeye katkı koyan herkese çok teşekkür eder, kurslara katılarak başarı gösterenleri de tebrik ederim” dedi.

VARDAN’DAN KAÜ’YE TEŞEKKÜR

Lefkoşa Başkent Lions Kulübü Derneği Başkanı Özlem Odabaşı Vardan da KAÜ’ye bölgeye ve bölge insanına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Eğer bir insana bile dokunabildiysek ne mutlu bize… Dernek olarak insan için var olan her türlü çalışmanın destekçisi olamaya devam edeceğiz” diye konuştu.