Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nin (AB) enerji kriziyle mücadele için atılacak adımlar çerçevesinde elektrik tüketiminde kısıtlama ve enerji şirketlerine ek vergi gibi planları duyurdu.

BBC’de yer alan habere göre, Avrupa Parlamentosu’na açıklama yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının rekor seviyelere yükseldiğini, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle birlikte en yüksek seviyeyi gördüğünü söyledi.

Von der Leyen, AB genelinde elektrik tüketiminin en yüksek kullanım saatlerinde yüzde beş oranında düşürülmesi çağrısında bulundu.

Von der Leyen’in duyurduğu planlar arasında petrol, doğalgaz ve kömür şirketlerine uygulanacak de facto bir “beklenmedik vergi” de yer aldı. Vergilerden toplanacak paranın 140 milyar Euro’ya ulaşması beklenirken, paranın aileler ve işletmelere iletileceği belirtildi.

Avrupa Birliği üye ülkeleri planı inceleyerek ay sonunda bir anlaşmaya varmayı amaçlayacak.