REVAK Vakfı Genel Kurulu ve TURDER ilk Yönetim Kurulu Eser Premium Otel ev sahipliğinde 23 Haziran tarihinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve güncel konuların değerlendirilmesi ile başlayan kurulda, üyeler ekonomik ve sosyal gelişmelere dair görüşlerini masaya yatırdılar.

Prof. Dr. Uğur ÖZGÖKER ‘’Geleceğin Ekonomik Modelleri STK’lar ile Şekillenecek’’

REVAK Vakfı Yönetim Kurulu Belli Oldu

REVAK Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Özgöker; Covid-19’un ekonomik ve sosyal etkilerinin olumsuz yansımalarının Dünya’da ve Ülkemizde daha yeni yeni hissedilmeye başlandığına değindi. Özgöker, Dünya da ve Ülkemizde hissedilen bu durum kaçınılmaz olarak yeni ekonomik modelleri ve radikal değişimlere işaret ettiğini, bunun da bizler gibi ekonomiye yön ve şekil veren STK’ları göreve davet ettiğini belirtti.

Özgöker; ‘’görünen o ki, iklim değişimi ve karbon salınımı ile bozulan ekosistemin yeniden inşası konusu AB için artık olmaz ise olmaz bir noktaya gelmiştir. Yeşil Kuşak diye adlandırılan bu çerçeve, AB ve Avrupa ülkeleri ile iş yapmak isteyen Türk yatırımcıları belirli koşullara sevk edecektir. Bu şartları tesis etmelerinde ve rekabeti ‘’yeni ekosisteme akredite’’ etmelerinde REVAK gibi kurumların misyonuna büyük ihtiyaç duyulacaktır. Sadece iklim değişimi değil, aşırı kalabalıklaşma ile beraber ekonomiyi buluşturan Kongre Merkezleri de artık işlevini göremez noktaya gelmiştir. En büyük örneği olan Lütfü Kırdar Kongre Merkezinin bu anlamda Büyükçekmece gibi ‘’yeni yatırımlara kucak açan ve fırsatlar barındıran’’ lokasyonlara taşınması düşünülmelidir. Bu ve benzer değişimlere ve gelişimlere bizim gibi STK’lar ve yöneticileri liderlik etmeye, Belediyeler ve yatırımcıları buluşturmaya hazırdır’’ diye sözlerine son verdi.

22 Yıllık Rekabet Kurumu Vakfı, yeniden yapılanma sürecinde REVAK – Rekabet Vakfı olarak yeniden yapılandırılarak Genel Merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşımıştır.

Toplantı, yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi ve görev dağılımının yapılması, 2022 ve 2023 hedef ve çalışma planlarının karara bağlanması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. REVAK VAKFI Yönetim Kurulu Üyeleri listesi.

REVAK Vakfı Yönetim Kurulu Ve Üyeler

REVAK Vakfı Yönetim Kurulu Belli Oldu | 25 Haziran 2022

Yönetim Kurul Asil

• Prof.Dr. Celil Uğur Özgöker Bşk.
  • Sevda Özgöker
  • Bülent Alıcı