Kıbrıs Üniversiteler Birliği Avrupa Yüksek Öğrenim Kurumları Birliği’ne kabul edildi

Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB); Avrupa Yüksek Öğrenim Kurumları Birliği’ne (EURASHE) kabul edildi.
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, KÜB’ün Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Cyprus Metropolitan University ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin bir araya gelerek oluşturulduğunu belirtti.
Akpınar, Bologna sürecine dahil ülkeler ve AB Komisyonu temsilcilerinden oluşan Bologna İzleme Grubu (BFUG) gözlemcilerinden olan EURASHE birliğinin Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni bünyesine kabul ettiğini ve Fransa’da yapılacak olan 27’nci Olağan Genel Kurulları’na davet ettiğini belirtti.