Yapı müteahhitlerinin örgütlü olduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), 9 Eylül’de çimento fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla 15 gün süreyle iş durduracak.

Konfederasyona üye federasyonların temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da basın toplantısı düzenlendi.

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu çimento fiyatlarındaki artışın ekonomik gerekçesi olmadığını artışların yüzde 200’leri bulduğunu söyledi.

Müteahhitlerin boykot kararı almalarının ana gerekçesi ise artan çimento fiyatları.

Son bir yılda çimento fiyatlarındaki artışın yüzde 200’e yaklaştığını ifade eden Tellioğlu, fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarını açıklamıştı.

Çimento sektöründen ise “Kimse çimento sektörünü kendi çıkarları için hedef gösteremez” denilmişti. TÜRKÇİMENTO ve ÇEİS’in açıklamasında, müteahhitlerin açıkladığı rakamların gerçek olmadığı belirtilmişti